top of page

בעלי עסקים, נקלעתם למבוי סתום?העסק לא מרוויח או לא עומד בציפיותיכם?יש פתרון! טיפים להבראת העסק על יד

טיפים להבראת עסקים

עסקים רבים מוצאים את עצמם במשבר, רגע לפני סגירה או פשיטת רגל. האם זאת הנקודה שבה יש להרים ידיים? כלל לא! ישנן מספר פעולות שניתן לבצע על מנת להבריא את העסק.

מרבית האנשים שמקימים עסק חדש, לא חושבים על זה שיום אחד הוא עלול להיכנס לקשיים ולקרוס. אך המספרים מדברים בעד עצמם, על פי הערכות מדי שנה נפתחים כ-45 אלף עסקים חדשים, 35 אלף עסקים נסגרים כאשר אחד מכל שלושה עסקים חדשים שנפתחים נסגרים תוך 5 שנים. במילים אחרות, אנחנו צריכים להכין את עצמנו לסערה, ברוב המקרים היא מגיעה.

סיבות לכך שעסקים נסגרים:

• התנהלות פיננסית לא מסודרת • היעדר ניהול תזרימי • היעדר תהליכי עבודה מסודרים • היעדר ידע ניהולי • צוות עובדים לא מתאים • קבלת החלטות לא נכונה • תמחור בעייתי • תגובה איטית לשינויים בשוק • תמהיל שיווק לא נכון • היעדר תכנון קדימה • היעדר חזון עסקי / חזון לא מותאם למציאות ועוד ועוד ...

חלק מהסיבות שצוינו לעיל קשורות למצב השוק אליו נכנס היזם, מהיעדר תחרות ועד שוק קטן ומרובה שחקנים. חלק מהסיבות קשורות פשוט למצב הכלכלי, השוק הישראלי לעתים לא גדול מספיק בשביל להרוויח. ככל שתקדימו לזהות את נקודות הכשל של העסק שלכם ותקדימו לתקנן, קיים סיכוי טוב שהעסק שלכם ינצל. אילו פעולות מומלץ לבצע על מנת להבריא את העסק שלכם? - ברגר ייעוץ ארגוני • לפני הכל, גייסו את כל העובדים להבראת העסק, תגרמו להם להרגיש תחושת שייכות והבנה כי להבראה תהיה השפעה גם לטובתם. אתם, מצדכם, תנו דוגמא אישית, קצצו בשכר, עיבדו שעות נוספות, אם אתם תראו מחויבות גם העובדים שלכם יראו. • לאחר מכאן התחילו לבדוק מהם המקורות של ההפסדים, זכרו "אלוהים נמצא בפרטים הקטנים" - עיברו על כל סעיפי ההוצאה של העסק יחד עם רואה החשבון שלכם, צמצמו בשומן של העסק ולא בשרירים, כלומר בכל מה שהוא לא חובה לתפעול השוטף של העסק. • יש לבדוק את מבנה ההכנסות ולבצע פעולות מידיות להגדלתן ע"י תמחור מחדש, יצירת בידול שיווקי חדש / שונה, פיתוח שווקים חדשים ומציאת "האוקיינוס הכחול" של העסק. • מבחינת התפעול השוטף של העסק, יש להגדיר מחדש את תהליכי הליבה של העסק ולגבש נהלים חדשים שיבטיחו ביצוע נאות ומבוקר של פעילות העסק ויציפו בזבוז משאבים. כמו כן יש לנסות להוזיל את עלויות התקורה של העסק באמצעות צמצום צריכה וניהול משא ומתן עם ספקים. קבלת ייעוץ וסיוע פיננסי אם זה לא עוזר, סימן שזהו הזמן ליצירת קשר עם גופים אשר מסייעים לעסקים שנמצאים בקשיים לצורך מימון. גופים רבים נותנים הלוואות בתנאים טובים לעסקים המצויים בקשיים. מה שחשוב כאשר אתם לוקחים הלוואות הוא לדעת להשתמש בהן באופן חכם ולא לבזבז כסף על דברים שלא יחזירו לכם את ההשקעה. אם למשל אתם לוקחים הלוואות, העדיפו להשתמש בהן לרכישת מכונות או מכשירים שונים ולא על מנת לרכוש לעסק עוד מכוניות או להגדיל את המשכורות, זה לא מה שיוציא אתכם מהמצב הקשה אליו נקלעתם. על מנת להבהיר את הנקודה האחרונה, חשוב לדעת שישנן מספר צורות לקבל עזרה, הצורה המקובלת והטובה ביותר היא דרך גופים חוץ בנקאיים, אצלם תיהנו מהתנאים הטובים ביותר, החל מהחזרים בפריסה ארוכת טווח, ריביות נוחות וכן תיהנו מאפשרות לגייס עד 80 אלף שקל. לכך יש להוסיף, שלא כל עסק, בוודאי לא עסק בקשיים, יכול לקבל הלוואות מהבנקים. ברגר – יועץ ארגוני לעסקים את ההלוואות שאתם מקבלים, תנסו להפנות לדברים חשובים באמת. בנו תכנית ברורה כיצד להשתמש בכסף, כך שהוא יעזור לכם להכניס כסף בחזרה, ומצד שני יישאר לכם חלק ממנו לצורך השקעה או לסערות אחרות העלולות להופיע עם הזמן. ככל שתהיו עם היד על הדופק, כך גדול הסיכוי שתצליחו להגיע לסערה הבאות, מוכנים. מחשבים מסלול מחדש לסיום, אם אתם עסק החווה קשיים, אל תמתינו לרגע האחרון והתחילו לטפל בבעיות לפני שיהיה מאוחר מדי, אנו נשמח להציע לכם ייעוץ עסקי ממוקד ואפקטיבי שיסייע לכם לצאת מהמשבר ולחזור לפרוח שוב. תהליך הייעוץ העסקי מתחיל בהצגת תהליך העבודה, היכרות עם צוות העובדים ותפקידם, ניתוח דוחות ונתונים, בדיקת השוק והתחרות וחיפוש אחר נקודות התורפה שיש לחזק במיידי. זה אולי ייקח זמן, אך אנו משוכנעים שמהר מאד תוכלו לראות כבר תוצאות. השאירו פרטים ותאמו פגישת הכרות ראשונית, להזכירכם, היא ללא עלות וללא כל התחייבות! פנו אלינו: ברגר ייעוץ ארגוני לעסק שלך, להתייעצות ראשונית ונשמח לסייע גם לכם!


bottom of page