top of page

ייעוץ ארגוני

בהשוואה לניהול ארגונים במאה הקודמת, הרי שהדינאמיקה הרבה בשוק של ימינו גורם מקשה על חברות רבות להעניק מענה מתאים מבחינת תזמון, כלי ניהול ארגוני ופעולות ארגוניות חשובות. גם כלים תיאורטיים שפותחו באקדמיה אינם מצליחים תמיד לתת לארגונים מענה מבחינת ביצוע מהלכים.


ייעוץ ארגוני אינו מחייב זעזוע או טלטלה של העסק, או עריכת שינוי כולל, כיוון שניתן לבצוע שינויים תוך שימוש בכוח האנושי הקיים בארגון והפעלת ניוד, שינוי/בנייה/הוספה של הפירמידה הארגונית ועוד. כמו כן, מיקור-חוץ הולך ומחליף את יחסי העובד-מעביד המסורתיים, כאשר פחות משתלם לחברות להחזיק עובדים שכירים, על כל ההוצאות הכרוכות בדבר (משרדים, רכבים, תנאים סוציאליים, חופשות ושאר הוצאות). בנוסף, שילוב הדור הצעיר והידע האקדמי הטרי שלו עם הכוח האנושי הוותיק המגיע עם ניסיון מקצועי תורם לפוטנציאל ההתפתחותי של המשק כיום.


אין מה לחשוש מאוטומציה שהופכת נפוצה יותר על-חשבון כוח אדם; קחו כדוגמא את הבנקים המאפשרים הפקדה דרך מכשירים אוטומטיים ובאופן הולך ופוחת באמצעות הסניף; בארצות כמו אוסטרליה כבר יש סניפי סופרמרקט בהן הלקוח עורך את הקניות ומבצע את התשלום בעצמו, בלא צורך בקופאי. במקום לחשוש מכך יש לקבל זאת ולהטמיע את היכולות החדשות כחלק מתהליך הרה-ארגון שייושם במסגרת הייעוץ הארגוני. ארגון המעוניין לשרוד, שלא לדבר על להצליח, חייב להסתגל לשינויי ההווה, ושעה יפה אחת קודם.


ייעוץ ארגוני ויישומו 


מדוע הולך וגדל הצורך בייעוץ ארגוני, עבור חברות גדולות וקטנות כאחד?
• תכנית עסקית אינה מבטיחה את הצלחת העסק
• כניסת שווקים גדולים וחזקים, כמו שווקי המזרח הרחוק
• שינויי רגולציה תמידיים
• תחרות המתמקדת במחיר ולא באיכות ובידול
• אתרי מכירות עולמיים מקוונים
• שחיקת רווחים
• חוסר הבנה של גורמים ניהוליים את ההבדלים בין עלות גולמית מול עלות תפעולית
• דינאמיקת שוק ומרוץ הסתגלותם של ארגונים לשינויים עקביים
אלו הם רק חלק מהגורמים המחייבים התייעלות ארגונית כמפתח להצלחה עסקית.


ייעוץ ארגוני – לשם מה?


• זיהוי הסביבה העסקית וכימות שלה למספרים
• בדיקת תהליכים ויצירת זרימה בערוצי הייצור, אדמיניסטרציה, כספים, תפעול, שיווק ועוד
• שינוי, רענון והתאמה בכוח האנושי של הארגון
• שימוש במודלים למדידת יכולות הארגון בהשתפרות, התייעלות והתאמה לתנאים משתנים
• הכנסת שיטות עבודה עדכניות ואמצעים טכנולוגיים חדישים
• בחינת מהלכים בדרך ניסויית, צעד-צעד, מבלי לקבוע תכניות מחייבות לטווח-הארוך


ארגון שלא ידע להתאים עצמו – יעלם עד מהרה ויוחלף באחרים.


השלכות של אי-יישום המלצות


טבע האדם היא לחשוש משינויים, בשל הסיכונים הכרוכים בכך. מסיבה זו, שינויים קריטיים רבים נדחים או אינם מבוצעים בזמן, מה שגורם לעסקים רבים להיסגר. שינוי הוא טוב, אך הוא דורש התרחקות מקו החוף הידוע והמוּכּר – מהלך שעשוי להיות כרוך בחוסר-יציבות זמנית. במסגרת תהליך אובייקטיבי ונטול גורמים חיצוניים, אנו עוסקים בבחינת הארגון והשינויים הנדרשים לטובת יכולתו לעמוד בדינאמיקה המהירה של התעשייה בת-ימינו והתמודדות מול הכוחות הרבים בשוק.


סיכומו של דבר


שינויי קטגוריות, רגולציות, טכנולוגיה – כל אלו מחייבים ארגונים המעוניינים להמשיך להטביע את חותמם בעולם העסקי להתאים את עצמם, להפסיק לדחות שינויים הכרחיים ולהפנים כי שינוי הוא תהליך חיובי לעסק.


ייעוץ ארגוני לעסקים קטנים


 לא פחות מעסק גדול – גם עסק קטן זקוק לייעוץ ארגוני, כי בסופו של דבר – גם עסק קטן הוקם על-מנת להצליח וליצור כסף. עסק מצליח הוא כזה שיוכל להתקיים ולפעול גם כאשר בעליו אינו מגיע למשרד, כאשר כל המטלות מבוצעות בו באופן שוטף המאפשרות לבעל העסק הכנסה שוטפת – אחרת, אין מדובר בעסק, אלא במקום עבודה לבעל העסק, וזוהי לא אחרת מבעיה בארגון.


אז מהו היתרון היחסי שאתם מעניקים? מיהם הלקוחות שלכם? איך אתם יוצרים מכל זה כסף? אתם מוכנים לעבוד לשם כך?


אנו נלווה אתכם בכל שלבי הקמת העסק – כולל השלב הרעיוני, איתור מיקום מתאים, תהליכי עיצוב מיתוג ומיצוב, הפעלת העסק וכן שיווק וניהול שוטפים.
 

רוצים לחשוב יחד על המודל העסקי שלכם? צרו קשר עכשיו

אפליקציות חברי מועדון של וליוקארד - שותף עסקי 

bottom of page